Sült oldalas
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg oldalas,
8-10 szelet hajszálvékony füstölt szalonna,
magyaros fűszerkeverék,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
kevés olaj.
Elkészítés:
A húst megmossuk, kevés Piros Arannyal bedörzsöljük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és úgy 2 órán át állni hagyjuk. Egy tepsibe kevés olajat öntünk, belerakjuk a szalonnákat, rá a húsokat, és arra szórjuk a karikákra vágott fokhagymát, vöröshagymát.
Kevés vizet öntünk alá, lefedve pároljuk kb. másfél óráig. Ezután fedés nélkül, a saját levével locsolgatva sütjük, míg szép piros, ropogós lesz. Köretnek krumplipürét adjunk hozzá savanyúsággal! Készíthetjük szalonna nélkül is, úgy is finom!