Zöldségkrémleves

Hozzávalók:
1 evőkanál vegeta,
1 kocka ízbomba,
1 csomag petrezselyem zöldje,
1 szál zeller zöldje,
1 fej vöröshagyma,
2 db sárgarépa,
2 közepes krumpli,
1 savanyú alma,
Kevés olaj,
Kevés főzővaj,
2 dl tejszín,
Só, bors ízlés szerint.


Elkészítés:
Az összes zöldséget, almát, krumplit tisztítsunk meg és daraboljuk apróra, majd az olajat és a vajat egy fazékban forrósítsuk meg, tegyük bele az apró vöröshagymát, kicsi fonnyasztás után az összes zöldségeket adjuk hozzá és hagyjuk tovább párolódni.
Egy másik edényben forraljunk vizet, tegyük bele a vegetát és az ízbombát. Öt percnyi forralás után öntsük rá a párolódó zöldségekre. Főzzük addig, amíg a krumpli és a sárgarépa kezd megpuhulni. Vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük, tegyük vissza a tűzre és adjuk hozzá a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.