Rozmaringos raguleves
-
Hozzávalók:
-
20-30 dkg kockára vágott hús, (csirkemell, borjú vagy sertés)
1 zeller gumó,
1-2 szál petrezselyem,
1-2 krumpli,
1 fej karalábé,
1 zöldborsó konzerv,
1 fej vöröshagyma,
1 kis doboz tejföl,
1 fél citrom,
2-3 evőkanál liszt,
2-3 evőkanál olaj,
fűszerek: kakukkfű, rozmaring, só, bors, petrezselyemzöld, babérlevél.
-
Elkészítés:
-
A hagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a húst és tovább pároljuk addig, amíg a hús fehér nem lesz.
Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket: zellert, petrezselymet, krumplit, karalábét. Felöntjük vízzel, hogy ellepje és sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a hús meg nem puhult. Leszedjük a habját. Amikor a hús puha, beletesszük a zöldborsót, megszórjuk egy kis kakukkfűvel és rozmaringgal. Ha szükséges a vizét pótoljuk és a petrezselyemzöld-csokrot is hozzáadjuk a babérlevéllel együtt.
-
Elkészítjük a habarást: a tejfölhöz folyamatosan adjuk a lisztet és gyorsan elkeverjük. Egy-két kanál levest teszünk hozzá, és abban oldjuk fel, hogy ne legyen darabos, majd beleöntjük a levesbe, kicsit megforraljuk még egyszer. Mostmár kivesszük a babérlevelet és a petrezselyemzöldet. Kevés hűlés után a fél citrom levét adjuk hozzá.