Hozzávalók két személyre:
30 dkg darált zsíros marhahús,
10 dkg darált zsíros sertéshús,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 teáskanál só,
kevés őrölt fekete bors,
1 gerezd fokhagyma,
1-2 evőkanál jéghideg víz,
A sütéshez: 2-3 evőkanál olaj,
A tálaláshoz: lila hagyma, puha kenyér.
Elkészítés:
A húsokat kockákra vágjuk és kétszer ledaráljuk. A szódabikarbónával, a sóval, a borssal, a fokhagymával és a jéghideg vízzel alaposan összegyúrjuk, letakarjuk, és hűtőszekrénybe tesszük 1 éjszakára.
Másnap vizes kézzel hüvelykujjnyi 6-8 cm-es kolbászkákat formálunk belőle, amiket kettesével kihegyezett hurkapálcára vagy nyársra húzunk, és forró grillrostélyra rakjuk, többször megforgatva kb. 12 perc alatt megsütjük, közben kevés olajjal kenegetjük.
Köretként karikákra vágott lila hagymát (amit legalább fél nappal tálalás előtt enyhén besózunk, hogy az ereje elillanjon) és puha kenyeret kínálunk hozzá.
Másnap vizes kézzel hüvelykujjnyi 6-8 cm-es kolbászkákat formálunk belőle, amiket kettesével kihegyezett hurkapálcára vagy nyársra húzunk, és forró grillrostélyra rakjuk, többször megforgatva kb. 12 perc alatt megsütjük, közben kevés olajjal kenegetjük.
Köretként karikákra vágott lila hagymát (amit legalább fél nappal tálalás előtt enyhén besózunk, hogy az ereje elillanjon) és puha kenyeret kínálunk hozzá.