Pörkölt

Huzzávalók 3-4 személyre:


40-50 dkg hús
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál törött paprika
2 kisebb zöldpaprika
1 paradicsom
1 csípős paprika
1 evőkanál zsíradék
só-bors-őrölt kömény ízlés szerint.

Elkészítés:


A hagymát üvegesre pirítjuk, bele tesszük a zöldpaprikát, paradicsomot és megfonnyasztjuk.

Hozzáadjuk a kockára vágott húst, kicsit összesütjük, majd rátesszük a fűszereket, összepirítjuk, felengedjük vízzel, hogy éppen ellepje.

3/4 fövés után hasábokra vágott burgonyát adhatunk hozzá, és készre főzzük. Vagy tésztával is készíthetjük, de ebben az esetben a tésztát külön főzzük és csak tálaláskor adjuk hozzá.