Szalonnába tekert csirkecomb

Hozzávalók:

Személyenként egy nagyobb csirkecomb
Combonként egy szelet húsos szalonna
Két fej vöröshagyma
Négy-öt gerezd fokhagyma
Egy -két zöldpaprika
Egy-két paradicsom
Paprikakrém
Fűszerkeverék
Só, olaj
Rozmaring

Elkészítés:

A combokat besózzuk, vékonyan megkenjük paprikakrémmel és rátesszük egy kiterített szalonnára, szórunk rá a reszelt fokhagymából, megszórjuk kevés fűszerkeverékkel.
A szalonnával betekerjük és az olajjal kikent tepsibe fektetjük az így elkészített combokat. A vöröshagymát negyedekre vágjuk és a tepsiben elrendezgetjük a hagymát, az egészben hagyott fokhagyma gerezdeket, a felcsíkozott paprikát, a negyedekre vágott paradicsomot és a rozmaring ágacskákat be fektetjük a combok közé.
Kevés fehérbort öntünk alá és az előmelegített 200 fokos sütőben 45-50 percig sütjük, amíg a bőre ropogós nem lesz. Ha a szaft kezdene elfőni, kevés borral pótoljuk.Krumplipürével és savanyúsággal, vagy befőttel, kompóttal tálaljuk.