Krumplis tarhonya

Hozzávalók:

1/2 kg burgonya,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 fej hagyma,
1 kiskanál pirospaprika,
20 dg tarhonya,
10 dg füstölt szalonna,
10 dg kolbász,
só ízlés szerint,
Kevés olaj, vagy zsír.

Elkészítés:

A felkockázott hagymát a zsíradékon dinszteljük, meg hintjük a piros paprikával, hozzáadjuk a feldarabolt krumplit, sózzuk, majd hozzá adjuk a paprikát, paradicsomot és a kolbászt. Kevés ideig dinszteljük az egészet együtt és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
Amikor félig megpuhul, a szalonna zsírját kisütjük, azon megpirítjuk a tarhonyát és hozzáöntjük a burgonyához. Addig főzzük, amíg teljesen megpuhul. Sós, vagy kovászos uborkával tálaljuk.