Gulyásleves
Hozzávalók négy személyre:
40 dg marhalábszár/felsál
1 közepes fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 evőkanál olaj
1 kk. pirospaprika
25 dg sárga és fehérrépa vegyesen
30 dg burgonya, csípet őrölt kömény.
Elkészítés:
A húst megmossuk, 2x2 cm-es kockákra daraboljuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a paprikát, paradicsomot karikára vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk és a hagymát megfonnyasztjuk benne, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát és a húst. Erős tűzön folyamatos keverés mellett néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, a sót és fedő alatt a saját levében puhára pároljuk, (kb 1 óra) majd a répákat karikára, a krumplit kockára vágjuk és hozzáöntjük a húshoz és annyi vizet öntünk hozzá, amennyi levest akarunk főzni. A köménymaggal ízesítjük és fedő alatt mérsékelt tűzön puhára főzzük, utánsózzuk, borsot is tehetünk bele esetleg erőspaprikát.