Libatepertős pogácsa
Hozzávalók:
25 dgr. finomliszt
1 kk. sütőpor
1/2 kk. szódabikarbóna
só
bors
15 dgr. libatepertő
2 db tojás
4 evőkanál natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
köménymag
Elkészítés:
A liszthez keverjük a sütőport, a szódabikarbónát, aránylag sok sót, borsot, a tepertőt alapos hűtés után daráljuk le, így adjuk a tésztához. Az egyik tojást, joghurtot és a reszelt fokhagymát összeöntjük, habverővel felverjük, és adjuk az előbbihez, majd alaposan összegyúrjuk.
A nyújtódeszkát lisztezzük, a tésztát 2-3 cm vastagra nyújtjuk és nagyobb szaggatóval szaggatjuk. A másik tojással megkenjük, köménymagot szórunk rá, és a 250 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.