Székelykáposzta

Hozzávalók:

1 kg sertés comb, vagy lapocka.
Egy nagy fej vöröshagyma,
1 kg savanyú káposzta
Két evőkanál zsír, só, őrölt pirospaprika, fél liter tejföl.

Elkészítés:

Tulajdonképpen egy pörköltet készítünk, amihez a húst megmossuk, apróra daraboljuk, a hagymát is apróra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük a zsírt, és beletesszük az apróra szeletelt hagymát, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, rögtön utána a hússzeleteket, és ízlés szerint sózzuk. Óvatosan a sózással, mert a savanyú káposzta is sós. Lefedve kb. egy órán keresztül főzzük. Ha szükséges a levét vízzel pótoljuk, csak, hogy oda ne égjen. Közben egy másik lábasban kevés vízben megpároljuk a savanyú káposztát. Amikor a pörkölt is készen van, meg a savanyú káposzta is megpuhult,a pörköltet beleöntjük káposztába.

A tejfölt közvetlenül fogyasztás előtt adjuk hozzá, de el is hagyható.