Vörösboros marharagu
Hozzávalók:
75 dkg marhalábszár,
1 evőkanál zsír,
10 dkg füstölt szalonna,
2 fej vöröshagyma,
2 sárgarépa,
2 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
1 petrezselyemzöld,
só, őrölt fekete bors és vörösbor szükség szerint.
Elkészítés:
Felolvasztjuk a zsírt megpirítjuk benne a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk a felaprított hagymát, a répát, a negyedekre vágott paradicsomot, a fokhagymát, meg a petrezselymet. Megborsozzuk, ha szükséges sózzuk is. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és öntünk alá annyi bort, hogy ellepje. Lassú tűzön, a lábast időnként rázogatva, puhára pároljuk, végül a petrezselymet kidobjuk belőle, a húst rövid lére sütjük és spagettivel, vagy más pörkölttésztával tálaljuk.