Becsinált leves

50 dkg apró hús
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
15 dkg mirelit zöldborsó
10 dkg kelvirág
5 dkg gomba
5 dkg zeller
1 nagyobb fej vöröshagyma
3-4 evőkanál olaj
3 tojássárgája
2 dl tejfel
petrezselyem,
zeller zöld,
bors,
só,
néhány csepp citromlé.

Elkészítés:

Az apróra felkockázott húst az olajon kissé meg pirítjuk, majd hozzá adjuk a felkockázott sárga- és fehérrépát, zellert, karfiolt, valamint a felszeletelt gombát. 3-4 percig pirítjuk együtt, majd fel öntjük jó másfél liter meleg vízzel. Tegyük bele egészben a vöröshagymát, a kis csokor petrezselymet és zeller zöldet, néhány szem borsot, valamint sót. Lassú tűzön főzzük, s amikor a zöldségek félig megpuhultak, tegyük bele a zöldborsót is. Amikor már minden puha, vegyük ki belőle a hagymát, a petrezselymet és a zeller zöldet. A tojássárgákat jól keverjük el egy külön edényben és adjuk hozzá a tejfelt, majd szedjünk hozzá annyi levest, hogy jól átmelegedjen, s ezt a dúsító mixet lassan csurgassuk bele a közben folyamatosan kevergetett forró levesbe. Végül néhány csepp citromlével ízesítjük a becsinált levest.