Csirkeaprólék-leves
Hozzávalók:
50 dkg csirkeaprólék,
20 dkg sárgarépa,
10 dkg fehérrépa,
15 dkg mirelit zöldborsó,
5 dkg gomba,
5 dkg zeller,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál olívaolaj,
petrezselyem,
bors, só.
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt csirkeaprólékot az olajon kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sárga- és fehérrépát, zellert és a felszeletelt gombát. Egy kis ideig együtt pirítjuk őket, majd felöntjük annyi meleg vízzel, amennyi levest szeretnénk, de vigyázzunk a kellő sűrűségre!
Tegyük bele az egészben hagyott vöröshagymát, adjuk hozzá a petrezselymet, borsot, sót is! Lassú tűzön főzzük, s amikor a zöldségek félig megpuhultak, tegyük bele a borsót is, és főzzük készre.